Concept

Plannen voor 2018 worden gesmeed. De amateurkunst stelt zichzelf de vragen: Wat hebben we nodig? Met wie gaan we samenwerken? En wat moet dat allemaal kosten en waar halen we dat geld vandaan? Vragen waar elke groep en vereniging mee bezig is. Cultuurvirus is een nieuwe hulp bij deze plannen, gemaakt door Cultuurnetwerk Roosendaal.  

Cultuurvirus is een plek waar vragen en delen centraal staan. Geen geld, maar de overvloed aan spullen en diensten aan elkaar geven. Zo maken we samen een sterker cultuurnetwerk in Roosendaal en omstreken. Doe je mee?

Het idee

Carpoolen of gereedschap van je buren lenen, we kennen het allemaal. Maar zou dat ook met cultuurorganisaties kunnen? Dat was de vraag waar een groep creatievelingen van Cultuurnetwerk Roosendaal een antwoord op vond.

Beeld je in, een sterk netwerk met mensen en organisaties die iets voor elkaar over hebben en elkaar helpen zonder daarvoor meteen iets terug te verwachten. Geld blijft belangrijk, maar krijgt een andere rol. Wat eerst komt is dat de ‘buren’ worden gevraagd of ze nog iets te delen hebben. Een podium, instrumenten of iemand die de techniek kan doen bijvoorbeeld.

De uitvoering

Cultuurvirus is een plek waar veel te halen is, maar niets te koop is. Delen van overvloed, met verlanglijstjes en het ‘Boek van overvloed’, en met vrijwillige medewerkers die hun kennis en kunde van het delen delen. Het is dé plek die het burgers en organisaties makkelijker maakt om spullen, kennis en vaardigheden aan elkaar uit te wisselen.

Foto's

Cultuurvirus in Nispen

Er zijn nog véél meer foto’s gemaakt...

Bekijk het album

Video's