Concept

 

KASBOEK XVI, Pop-up Held

You are the hero of your own story - Joseph Campbell

Kunstenaarscollectief KASBOEK® is op zoek naar helden! In het kader van Helden van Roosendaal, een project van Cultuurnetwerk Roosendaal, wil KASBOEK weten wie de persoonlijke helden zijn van de inwoners van de gemeente Roosendaal. Moeder, buurman, zus of verre vriend, jong of oud, bekend of onbekend, wie is jouw held? In maximaal 140 tekens kunnen inwoners van Roosendaal en de omliggende dorpen aangeven wie hun held is en waarom. Zo zetten deelnemers hun persoonlijke held in de schijnwerpers. En dat is een veelbetekenend persoonlijk compliment.

Voorgedragen helden ontvangen een bericht en kunnen vervolgens ook zelf helden voordragen. Elke held is een schakel in het pop-up heldennetwerk, dat groeit volgens het principe van een kettingbrief. Op www.popupheld.nl verzamelt KASBOEK op transparante wijze de heldenverhalen op weg naar het grenzeloze heldennetwerk!

Op 13 oktober 2017 gaat KASBOEK ook fysiek op zoek naar de held op straat. In het centrum van Roosendaal staan de kunstenaars met een schijnwerper en halen ze heldenverhalen op. Zeg het voort! Wees een held en noem een held!

Kijk op www.popupheld.nl.

KASBOEK: "Cultuurnetwerk Roosendaal heeft ons gevraagd om een werk te maken binnen hun project ‘prototype Helden van Roosendaal’. Hierin staan de bewoners van Roosendaal centraal. Het proces heeft als doel om verhalen te vangen en daar de achterliggende gedachten verhalen en ervaringen bloot te leggen."