Concept

Programma

Het festival start op donderdag met een openingsevent en eindigt op zondag. Zaterdag staat een filmgala gepland met prijsuitreikingen in diverse, nader te bepalen, categorieën. In samenspraak met de erfgenamen wordt de prijzen vernoemd naar de van oorsprong Roosendaalse cineast Fons Rademakers. Met de Fons Rademakers-trofee voor de beste films eert de organisatie de in Roosendaal geboren filmregisseur en -producent. Rademakers (1920-2007) was dé naoorlogse pionier van de Nederlandse film. 

Locatie

De vertoningen vinden plaats in etalages van in gebruik zijnde of leegstaande winkels in de binnenstad. Het aantal locaties kan in de loop der jaren groeien van 15 tot 200 of meer. Het basisgebied omvat de volgende straten: Raadhuisstraat, Markt, Dr. Braberstraat, Roselaarplein, Nieuwe Markt en Nieuwe Marktstraat.

Thema 2017: fashion

Het thema van Short Filmfestival Roosendaal 2017 is Fashion. De mens treedt naar buiten en heeft aankleding nodig. Fashion en lifestyle spelen daarbij een belangrijke rol en worden zichtbaar via uiteenlopende zaken. Het festival heeft deze vertaald in relevante, aansprekende onderwerpen waar mensen zich in vinden en mee verbinden. Food, Technology, Wheels en Lifestyle definiëren we als ingangen, aanknopingspunten voor filmers.

 

Curator

Gerard van den Broek is curator van Short Filmfestival Roosendaal. Van den Broek is sinds 2014 betrokken bij het NYC Independent Film Festival in New York, als curator van documentaires. In Nederland organiseert hij vanaf 2004 INPUT, het documentaire- en televisiefestival van de publieke omroep. Daarnaast is hij eindredacteur televisie voor NOS Nieuws.