05-07-2016

Energie en openheid

Wat is er nodig om kunst en cultuur verder te laten ontwikkelen in de stad en de dorpen? Tijdens twee rondetafelgesprekken hebben betrokken inwoners en gebruikers van de gemeente ideeën, wensen en uitdagingen verzameld waarmee vorm gegeven gaat worden aan de culturele identiteit van in Roosendaal. Met onder meer deze bruidsschat start direct na de zomer een procesgroep met het ontwikkelen van een cultuurvisie voor de hele gemeente.

We hebben de avond in bewegend en stilstaand beeld laten vereeuwigen. Bekijk hieronder de foto’s van Perry van Kempen, Roosendaal en onderaan het filmverslag van Pieter van Hulten, VibeVision, Breda.

Foto's

Deel je mooiste kunstervaring

Enthousiaste, persoonlijke verhalen over mooiste ervaringen met kunst en cultuur leidden tot het ontdekken wat nu precies heeft bijgedragen aan die bijzondere, memorabele ervaringen. Een aantal reacties van de deelnemers op de nieuwe ontmoetingen: #openheid #enthousiasme #overeenkomsten en verschillen # heel dichtbij #energie

Wat is er nodig?

In nieuwe samenstellingen doken de deelnemers in de rol van beleidmakers: wat vinden wij dat nodig is om onze persoonlijke ervaringen mogelijk te maken? Wat maakt iets tot een succes? Een greep uit de benodigdheden: #passie #flexibiliteit #bereidheid tot samenwerken #marketing en communicatie #groeikansen voor talent 

Meer bouwstenen

Veel van de benodigde bouwstenen die boven kwamen, sluiten aan bij de vooraf benoemde thema’s Ruimte voor talent, Leggen van verbindingen, Investeren in kwaliteit en professionaliteit, Verbeteren vestigingsklimaat kunstenaar, Bevorderen kunsteducatie en Bevorderen amateurkunst. Ook voor Overig zijn bouwstenen aangedragen.

De toekomst en de weg er naar toe

Schrijf, teken of dicht de gewenste toekomt. Een deel van de groep legde vast hoe de wereld van kunst en cultuur in Roosendaal er over vijf jaar uitziet. De anderen noteerden wat er moet gebeuren om de gewenste toekomst te kunnen realiseren. Alle opbrengsten zijn input voor de volgende stappen in het proces. 

Er zijn nog véél meer foto’s gemaakt...

Bekijk het album

Video