23-09-2016

Raad maakt kennis met Cultuurnetwerk Roosendaal

Samen met wethouder cultuur Hans Verbraak deelden de raadsleden van Roosendaalse Lijst, CDA, VVD en SP hun persoonlijke herinneringen aan de eigen kunst- en cultuurbeleving en hun visie op de waarde van cultuur voor de gemeente Roosendaal. Waarden die zijn genoemd, waren voor iedereen, verbindt, verrijkt, verrast en cement van de maatschappij.

Net als de leden van de procesgroep (die zijn verdeeld over een aantal PleinGroepen) gebruikten de raadsleden en de wethouder de kracht van hun verbeelding om een tijdschrift ‘te maken’ over cultuursuccessen in Roosendaal. Onderwerpen en koppen waren er te over: Lowlands-popfestival in Roosendaal; blues; rozen; Roosendaals bruist / herleeft / beweegt op alle terreinen / is gastvrij; Beleef ’t in Roosendaal; mondiale beeldende kunst in Roosendaal.

Swinnen nodigde de raadsleden uit hun collega’s te vertellen over Cultuurnetwerk Roosendaal, de website te bekijken, het netwerk te volgen op Facebook, Twitter en Instagram en aanwezig te zijn bij een van de PleinBijeenkomsten. “Jullie zijn straks de ‘meedragers’ van de nieuwe cultuurvisie die Cultuurnetwerk Roosendaal op 21 december overhandigt aan de wethouder.”

Foto's

Raad maakt kennis met Cultuurnetwerk Roosendaal

Foto gemaakt door Charl Goossens

Video