30-09-2016

Derde PleinGroep: ook jongeren denken en handelen mee

Op de vraag aan Charles van Wettum, rector van het Jan Tinbergen College, of leerlingen bereid zouden zijn mee te denken over een cultuurvisie en -nota voor Roosendaal reageerde hij vol enthousiasme. Anne-Marie Doll en Merel de Korte, beiden docent Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gingen op zoek naar leerlingen die hier zin in hebben en tien jongeren stonden op.

We zijn benieuwd hoe zij met een open, gretige en nieuwsgierige blik kijken naar cultuur en de culturele actualiteit. Cultuur in de meest brede betekenis van het woord en niet alleen in Roosendaal maar ook in de dorpen. Welke culturele verhalen weten zij te vertellen over de stad en de buurten? Is er iets wat ze missen of wat ze heel graag willen toevoegen? Wat is de rol van kunst en cultuur in hun leven? Waar zijn zij trots op?

De PleinGroep Jongeren komt drie keer bij elkaar en samen zullen zij alle vragen op geheel eigen wijze – vaak eigenzinnig, soms rechttoe rechtaan – benaderen. De opbrengsten krijgen vorm in woord en/of beeld en zijn tussentijds terug te vinden zijn op onze site.