27-10-2016

Wat is de magie van Nispen?

Twaalf Nispenaren bespraken donderdagavond 27 oktober uiteenlopende ideeën die meegenomen kunnen worden in de nieuwe cultuurnota van de gemeente Roosendaal. Het gehele gesprek is vastgelegd in een beeldverslag. Op de vraag naar de magie van Nispen kwamen diverse antwoorden, variërend van vrijwilligers, trots, betrokken- en verantwoordelijkheid tot de toekomst van de kerk in het dorp.

Allies Swinnen: "Roosendaal en de vijf omliggende dorpen hebben hun eigen dynamiek. Er gebeurt heel veel op het terrein van kunst en cultuur. Mensen vertellen graag wat hun eigen betrokkenheid erbij is. Ze zeggen waar ze trots op zijn, blijken zelf goede ideeën te hebben en weten waar hun kracht ligt en wat ze nodig hebben. Ontzettend boeiend om dit alles met elkaar en anderen te delen. Dit alles schriftelijk vast te leggen is onbegonnen werk. Een ‘beeldverslag’ zegt zoveel meer. Bovendien nodigt het uit tot interactie: iemand vraagt wat over een tekening en de ander begint enthousiast te vertellen. Zo ontstaan mooie gesprekken maar ook nieuwe ideeën, respect en bewondering".

Het verslag is gemaakt door Ageeth van der Veen met haar team. De komende periode gaan zij meer beeldverslagen maken, die alle tentoongesteld worden tijdens de openbare PleinBijeenkomst op 16 november aanstaande.

Het beeldverslag van Nispen kwam tot stand dank zij de enthousiaste inzet van mensen van Bewonersplatform Nispen, het Openluchttheater, Nispen Cultureel, de Heemkundekring, Dorpshuis Nispia en de kerkraad.

Bewoners van Wouw, Moerstraten, Heere en Wouwse Plantage die willen meepraten over de toekomst van kunst en cultuur in de gemeente Roosendaal zijn van harte uitgenodigd! Aanmelden kan met een mail naar Allies Swinnen: contact@cultuurnetwerkroosendaal.nl.