13-10-2017

Uitnodiging voor Openbare Pleinbijeenkomst op 1 november

DE TEKST VAN DE UITNODIGING

Beste vriend van Cultuurnetwerk Roosendaal,
 
Anderhalf jaar lang heb ik samen met enthousiaste en energieke Roosendalers vanuit PleinGroepen, samen met een handjevol professionals, mogen werken aan het fundament voor een sterk kunst- en cultuurweefsel in de gemeente. Tijdens de eerste negentig dagen bouwden we Cultuurnetwerk Roosendaal en ontwikkelden we een nieuwe cultuurnota. In de tweede negentig dagen heb ik een voorstel voor een Roosendaals cultuurfonds gemaakt en hebben we voorbereidingen voor een aantal prototypes getroffen. De derde negentig dagen stonden in het teken van deze culturele proefprojecten. De gehele periode leverde diverse toekomstbestendige verbindingen op en maakten stad en dorpen kennis met vernieuwende evenementen.
 
Met deze drie periodes zit mijn tijd als projectleider erop.  Daarom gaan we de successen en perspectieven delen! Met plezier nodig ik u, mede namens de PleinGroepers, uit voor een Openbare Pleinbijeenkomst op woensdag 1 november. Daar tonen wij u welke stappen zijn gemaakt op weg naar ons vergezicht: Roosendaal 2025 - Een Brabantse gemeente met een hart van cultuur.
 
In het afgelopen anderhalf jaar introduceerde ik in Roosendaal diverse creatieve werkvormen en de aanpak van waarderend onderzoeken. Dit leverde hartverwarmende energie en daadkrachtig samen-handelen op. Met als gevolg een fundament waarop de gemeente verder kan bouwen aan Cultuurnetwerk Roosendaal. Een nieuw vuur van en voor kunst en cultuur is ontbrand!
 
Energie en interactie
Zoals u van ons gewend bent, wordt de Openbare Pleinbijeenkomst een samenzijn met veel energie en interactie. We delen met u de behaalde successen en geven onze visie op de perspectieven die zijn ontstaan. Met een gevoel van vertrouwen overhandigen we wethouder cultuur Hans Verbraak onze bruidschat: de waardevolle opbrengsten - het fundament - waarop Roosendaal verder kan bouwen aan het hart van cultuur. We dragen de fakkel aan hem over, opdat hij het vuur brandend houdt. 
 
Met optimistische groet,
 
Allies Swinnen
Projectleider Cultuurnetwerk Roosendaal