29-11-2017

Laat kinderwensen uitkomen!

Wat is de bedoeling? Tijdens Sinterklaasmiddagen in het Tongerlohuys mogen kinderen een wens opschrijven die geen geld mag kosten. Het belteam gaat op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties die deze wensen uit kunnen laten komen.

Om de jeugd al vroeg mee te nemen in het leren delen en vragen, mogen de wensen geen geld kosten. We willen zo de jeugd anders leren denken over ‘met elkaar delen’. Dit is mooi voor kinderen die minder bedeeld zijn maar zeker ook voor de kinderen die het materieel gezien aan niets ontbreekt.

Cultuurvirus en CultuurCompaan kiezen een aantal wensen dat we realiteit gaan laten worden. En om dit mogelijk te maken, hebben we vrijwilligers nodig met een groot hart en een groot netwerk.  Want we zoeken in Roosendaal gulle gevers die iets willen delen met de kinderen. Bijvoorbeeld een dagje directeur zijn van het theater, meelopen met de bakker, in een Ferrari rijden, meewerken in het verzorgingshuis van opa of oma, op de foto met…, een Meet&Greet met… enzovoort.

In het weekeinde van 16 en 17 december komen de kinderen wiens wens in vervulling gaat samen. Alle vrijwilligers uit het belteam krijgen een uitnodiging om bij die blije moment aanwezig te zijn.

We bellen donderdag 7 december in De Kring, enthousiaste vrijwilligers kunnen kiezen of ze mee bellen in van 14.30 tot 17.00 uur en/of van 18.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan bij Eddy@cultuurnetwerkroosendaal.nl of Trudie@cultuurcompaan.nl.

(Win je wens is een initiatief van Deelwinkel, Nijmegen en door Cultuurvirus en CultuurCompaan naar Roosendaal gebracht)